Stanovení chloridu sodného v různých vzorcích sýrů – Monika Krestýnová
Monika Krestýnová
Bachelor's thesis
Stanovení chloridu sodného v různých vzorcích sýrů
Determination of natrium chloride content in various chesse
Abstract:
Teoretická část práce se zabývá historií vzniku sýrů, jejich rozdělení a výrobou Samostatná kapitola je věnována technologickému postupu při výrobě tavených sýrů. Dále je popsána základní charakteristika chloridu sodného, vliv na organismus, význam ve výživě a jeho stanovení.Abstract:
The theoretical part of the work deals with the history of cheese origin, their division and production. A separate chapter is dedicated to technological process in the manufacture of processed cheese. Furthermore, the basic characteristics of sodium chloride, effect on the organism, the importance for nutrition and its determination are described.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2008
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2009
- Supervisor: doc. Ing. Josef Královský, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Krestýnová, Monika. Stanovení chloridu sodného v různých vzorcích sýrů. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.