Magdaléna Pavelková

Bakalářská práce

Biologicky aktivní látky v kávě a jejich dopad na lidský organismus

Biologically active substances in coffee and their impact on the human body
Anotace:
Pojem „káva“ je v dnešní době jeden z nejdiskutovanějších pojmů na celém světě. Po celé zemi se káva konzumuje na denní bázi a mnoho z nás si také uvědomuje její vliv na náš organismus. Cílem této bakalářské práce je seznámit i laické čtenáře se základním rozdělením kávovníku, se stručnou historií kávy, s jejím jednoduchým chemickým složením, s biologicky aktivními látkami a také účinky kávy na lidský …více
Abstract:
The term „coffee“ is one of the most talked about terms in the world these days. All over the world coffee is consumed on a daily basis and many of us are also aware of its effect on our organism. The aim of this bachelor thesis is to introduce even lay readers to the basic distribution of the coffee plant, to the brief history of coffee, simple chemical composition, biologically active substances …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Markéta Vaculovičová, Ph.D.
  • Oponent: Tomáš Vaculovič, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta