Magdaléna Pavelková

Bachelor's thesis

Biologicky aktivní látky v kávě a jejich dopad na lidský organismus

Biologically active substances in coffee and their impact on the human body
Abstract:
Pojem „káva“ je v dnešní době jeden z nejdiskutovanějších pojmů na celém světě. Po celé zemi se káva konzumuje na denní bázi a mnoho z nás si také uvědomuje její vliv na náš organismus. Cílem této bakalářské práce je seznámit i laické čtenáře se základním rozdělením kávovníku, se stručnou historií kávy, s jejím jednoduchým chemickým složením, s biologicky aktivními látkami a také účinky kávy na lidský …more
Abstract:
The term „coffee“ is one of the most talked about terms in the world these days. All over the world coffee is consumed on a daily basis and many of us are also aware of its effect on our organism. The aim of this bachelor thesis is to introduce even lay readers to the basic distribution of the coffee plant, to the brief history of coffee, simple chemical composition, biologically active substances …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Mgr. Markéta Vaculovičová, Ph.D.
  • Reader: Tomáš Vaculovič, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta