Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna – Bc. Barbora Burešová
Bc. Barbora Burešová
Master's thesis
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Phenolic acids in coloured wheat grains
Anotácia:
Pšenice je významnou obilovinou a jednou z hlavních komponent lidské výživy. V teoretické části diplomové práce je uvedena stavba a chemické složení pšeničného zrna. Barevné odrůdy pšenic se vyznačují vyšším obsahem biologicky aktivních látek, jako jsou fenolické kyseliny, rostlinná barviva a další nutričně významné látky. Tyto látky jsou charakteristické svými antioxidačními vlastnostmi, proto se …viacAbstract:
Wheat is considered to be one of the most important crops in human nutrition. Theoretical part of this work deals with the structure and chemical composition of wheat kernel. Non traditional pigmented types of wheat are studied due to their contents of biologically active compounds such as phenolic acids and natural pigments. Phenolic acids (PA) come under very rife group of phenolic compounds that …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUREŠOVÁ, Barbora. \textit{Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/yc4e90/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Karotenoidy v pšenicích s netradiční barvou zrna
Marie Míková -
Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice
Barbora Burešová -
Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna
Markéta Veverková
Názov
Vložil
Vložené
Práva