Ellen Novotná
Bachelor's thesis
Vliv výživy slepic na oxidační stabilitu vajec
The effect of hen nutrition on oxidative stability of eggs
Abstract:
Předložená bakalářská práce pojednává o jednotlivých antioxidantech, jejich bezpečnosti a možnostech jejich uplatnění ve výživě slepic. Byly zpracovány výsledky experimentu na nosnicích, který trval 14 týdnů. Cílem bylo sledovat vliv přídavku vitaminu C a vojtěškových úsušků v krmné směsi na užitkovost nosnic a kvalitu vajec. Pokus byl realizován na 240 nosnicích Hisex Brown ve věku 39 - 53 týdnů. …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the various antioxidants and their security options for their application in nutrition of hens. The thesis includes the experimental part, where an experiment on laying hens, a duration of 14 weeks, was carried out. The aim of the experiment was to monitor the influence of addition of vitamin C and lucerne in the diet on performance of laying hens and egg quality. An …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVOTNÁ, Ellen. \textit{Vliv výživy slepic na oxidační stabilitu vajec}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ycjzew/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce
Pavla Bezděková -
Hodnocení oxidační stability rostlinných olejů za podmínek skladování
Gabriela Lebedová -
Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability
Zuzana KREJČOVÁ -
Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího
Miroslav Studený -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights