Vliv výživy slepic na oxidační stabilitu vajec – Ellen Novotná
Ellen Novotná
Bakalářská práce
Vliv výživy slepic na oxidační stabilitu vajec
The effect of hen nutrition on oxidative stability of eggs
Anotace:
Předložená bakalářská práce pojednává o jednotlivých antioxidantech, jejich bezpečnosti a možnostech jejich uplatnění ve výživě slepic. Byly zpracovány výsledky experimentu na nosnicích, který trval 14 týdnů. Cílem bylo sledovat vliv přídavku vitaminu C a vojtěškových úsušků v krmné směsi na užitkovost nosnic a kvalitu vajec. Pokus byl realizován na 240 nosnicích Hisex Brown ve věku 39 - 53 týdnů. …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the various antioxidants and their security options for their application in nutrition of hens. The thesis includes the experimental part, where an experiment on laying hens, a duration of 14 weeks, was carried out. The aim of the experiment was to monitor the influence of addition of vitamin C and lucerne in the diet on performance of laying hens and egg quality. An …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Ellen. \textit{Vliv výživy slepic na oxidační stabilitu vajec}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ycjzew/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce
Pavla Bezděková -
Hodnocení oxidační stability rostlinných olejů za podmínek skladování
Gabriela Lebedová -
Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability
Zuzana KREJČOVÁ -
Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího
Miroslav Studený -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová
Název
Vložil
Vloženo
Práva