Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu – Bc. Petra Válková
Bc. Petra Válková
Diplomová práce
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Isolation of Decarboxylase-positive Bacteria from White Cheese
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku sýrů zrajících v solném nálevu, charakteristiku dekarboxyláza pozitivních bakterií a biogenních aminů. V praktické části byl proveden rozbor 30 vzorků sýrů zrajících v solném nálevu a stanoveny počty me-zofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganizmů, koliformních bakterií, mléčných bakterií a enterokoků. Poté byly suspektní …víceAbstract:
Teoretic part of the thesis is focused on the characterisation of cheese ripened in brine, decarboxylase positive bacteria and biogenic amines. Thirty samples of cheese ripened in brine were analysed in the practical part. In microbiological analysis were determined by the number mesophilic aerobic and facultative anaerobic bacteria, coliform bacteria, lactic acid bacteria and enterococci. Suspected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Válková, Petra. Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Změny senzorické kvality a profilu těkavých látek sýrů zrajících pod mazem v průběhu skladování
Adéla Šebestová -
Mikrobiom sýru zrajícího pod mazem a jeho proměna v závislosti na jednotlivých fázích výroby
Karolína Jandová -
Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech
Andrea Rosová -
Stanovení biogenních aminů v sortimentu zrajících sýrů
Kristýna Bubelová -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Obsah biologicky aktivních aminů v průběhu skladování u vybraných druhů zrajících sýrů
Simona HYBŠOVÁ