Hodnocení kvality tavených sýrů – Magdaléna Šťastná
Magdaléna Šťastná
Bakalářská práce
Hodnocení kvality tavených sýrů
Evaluation of processed cheese quality
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje problematice hodnocení kvality tavených sýrů, i přestože trend jejich konzumace v posledních letech klesá. Tavený sýr, stejně jako každá potravina, musí splňovat kromě určitých funkčních a výživových hodnot, také kvalitativní požadavky. První část práce je věnovaná charakteristice tavených sýrů a jejich výrobě, především surovinám a tavícím solím. V popisu výroby se …víceAbstract:
This Bachelor´s thesis is devoted to the issue of quality rating of processed cheeses, despite of the decline of their consumption in the last couple of years. Processed cheese, same as every other food, must satisfy certain functional and nutritional values, and certain qualitative requirements. First part of the thesis is about characteristics and production of processed cheeses, especially raw …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková -
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová