Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny – Victoria Patricie Lehkoživová
Victoria Patricie Lehkoživová
Bachelor's thesis
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Bakery products and pasta as functional food
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na pekárenské výrobky a těstoviny a možnosti jejich fortifikace o látky významné a nutričně cenné pro lidský organismus. V první části je práce zaměřena na charakteristiku vstupních surovin tj. obilovin. V další části jsou popsány výrobní technologie a výrobky. Závěr literární rešerše je věnován významným a nutričně cenným látkám včetně možností jejich uplatnění pro …moreAbstract:
The bachelor thesis focuses on bakery products and pasta and the possibilities of their fortification with substances of significant nutritional value for the human organism. In the first part the thesis focuses on the characteristics of the input raw materials, i.e., cereals. In the next part the production technologies and products are described. The literature search concludes with a discussion …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2023
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LEHKOŽIVOVÁ, Victoria Patricie. \textit{Pekárenské výrobky a~těstoviny jako funkční potraviny}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ydplwt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Assessment of health effects of bakery products with added fibre
Veronika Pourová -
Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky
Karolína ČMUCHOVÁ -
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku
Klára Nohynková -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka
Petra Lupínková