Victoria Patricie Lehkoživová

Bachelor's thesis

Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny

Bakery products and pasta as functional food
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na pekárenské výrobky a těstoviny a možnosti jejich fortifikace o látky významné a nutričně cenné pro lidský organismus. V první části je práce zaměřena na charakteristiku vstupních surovin tj. obilovin. V další části jsou popsány výrobní technologie a výrobky. Závěr literární rešerše je věnován významným a nutričně cenným látkám včetně možností jejich uplatnění pro …more
Abstract:
The bachelor thesis focuses on bakery products and pasta and the possibilities of their fortification with substances of significant nutritional value for the human organism. In the first part the thesis focuses on the characteristics of the input raw materials, i.e., cereals. In the next part the production technologies and products are described. The literature search concludes with a discussion …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2023
  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Reader: Iva Burešová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty