Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny – Victoria Patricie Lehkoživová
Victoria Patricie Lehkoživová
Bakalářská práce
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Bakery products and pasta as functional food
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na pekárenské výrobky a těstoviny a možnosti jejich fortifikace o látky významné a nutričně cenné pro lidský organismus. V první části je práce zaměřena na charakteristiku vstupních surovin tj. obilovin. V další části jsou popsány výrobní technologie a výrobky. Závěr literární rešerše je věnován významným a nutričně cenným látkám včetně možností jejich uplatnění pro …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on bakery products and pasta and the possibilities of their fortification with substances of significant nutritional value for the human organism. In the first part the thesis focuses on the characteristics of the input raw materials, i.e., cereals. In the next part the production technologies and products are described. The literature search concludes with a discussion …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Assessment of health effects of bakery products with added fibre
Veronika Pourová -
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku
Klára Nohynková -
Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky
Karolína ČMUCHOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Těstoviny s přídavkem vlákniny a jejich přínos ve výzivě člověka
Petra Lupínková