Eliminace negativního vlivu tepelného stresu u brojlerových kuřat pomocí rostlinných aditiv – Bc. Vladimír Zmrhal
Bc. Vladimír Zmrhal
Master's thesis
Eliminace negativního vlivu tepelného stresu u brojlerových kuřat pomocí rostlinných aditiv
Elimination of heat stress in broiler chickens by supplementation of plant additives
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv zkrmování rostlinného aditiva na bázi extraktů z kurkumy (Curcuma) a šišáku bajkalského (Scutellaria baicalensis) brojlerovým kuřatům vystaveným tepelnému stresu v závěru výkrmu na parametry užitkovosti, kvalitu masa, hmotnosti lymfatických orgánů, biochemický profil krve, hladiny pro a proti zánětlivých cytokinů, heat shock proteinů, počty leukocytů, zdánlivé …viacAbstract:
The aim of the diploma thesis was to evaluated the effect of supplementation plant additive based on extracts, from turmeric (Curcuma) and baical skullcap (Scutellaria baicalensis) on broiler chickens exposed to heat stress at the end of fattening. The effect of plant additive on performance parameters, meat quality, lymphatic organ weight, biochemical blood profile, pro and anti-inflammatory cytokine …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZMRHAL, Vladimír. \textit{Eliminace negativního vlivu tepelného stresu u~brojlerových kuřat pomocí rostlinných aditiv}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ye2k9o/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Animal Breeding / Animal Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Ileální stravitelnost vápníku v závislosti na tvorbě skořápky
Jaromír Jaroš -
Kombinace restrikce krmiva a alternativního zdroje proteinu s ohledem na užitkovost a kvalitu masa kuřat
Nikola Javorská -
Tepelný stres, vliv teploty prostředí na příjem krmiva a produkci dojnic.
Miroslava Kotová -
Tepelný stres technického konopí pod umělým osvětlením
Petr Češík