Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E – Iveta Albrechtová
Iveta Albrechtová
Bakalářská práce
Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E
Poppy as a potentially significant source of vitamin E
Anotace:
Mák setý je řazen mezi nejpěstovanější olejniny na našem území a jeho pěstování je spojováno s dlouhodobou tradicí. Podle způsobu využití je tato plodina dělena na dvě zemědělsky významné skupiny – mák opiový a mák semenný. Mák opiový je zdrojem alkaloidů, díky kterým nachází uplatnění v medicíně a ve farmacii pro analgetické, sedativní a narkotické účinky. Semenný mák slouží k produkci semene a je …víceAbstract:
Poppy is one of the most commonly grown oil crops in the Czech Republic, a country with a long tradition of poppy growing. According to the kind of use, this crop has been classified into two agriculturally significant groups – Opium Poppy and Seed Poppy. The Opium Poppy is a source of alkaloids and therefore it is used in medicine and pharmaceutics due to its analgesic, sedative and narcotic effects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Barbora Burešová, Ph.D.
- Oponent: Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ALBRECHTOVÁ, Iveta. \textit{Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/yewk0l/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva