Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav. – Karolína Nováková
Karolína Nováková
Bachelor's thesis
Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.
Changes in vitamin C content in selected crops due to thermal treatments.
Abstract:
Vlivem tepelných úprav dochází ke změně obsahu vitamínu C a dalších nutričněvýznamných složek potravin. Vitamín C má významnou roli v organismu člověka a jeho příjempotravou je nezbytný. Cílem práce bylo popsat význam vitamínu C ve výživě člověkaa vypracovat přehled potravin se známým obsahem vitamínu C z dostupných zdrojů. Potéověřit změny koncentrace vitamínu C před a po tepelné úpravě u brokolice …moreAbstract:
The heat treatment causes a change in the content of vitamin C and other nutritionallyimportant food ingredients. Vitamin C plays an important role in the human body and its dietaryintake is essential. The aim of this thesis was to describe the importance of vitamin C in a humannutrition and to develop a list of foods with known vitamin C content from several availableresources. Then to verify changes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVÁKOVÁ, Karolína. \textit{Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ygbzua/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Barbora Kadavá -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Vliv stresu sucha na obsah vitaminu C a antioxidačně působících látek v hlízách brambor
Karolína Hebká -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Zjištění obsahu vitamínu C ve vybraném rostlinném materiálu, porovnání vlivů různých úprav na jeho obsah
Lucie Kotlandová -
Vliv skladování na obsah vitaminu C v doplňcích stravy
Stefanie Preislerová -
Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Aneta Štěpánová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights