Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav. – Karolína Nováková
Karolína Nováková
Bachelor's thesis
Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.
Changes in vitamin C content in selected crops due to thermal treatments.
Anotácia:
Vlivem tepelných úprav dochází ke změně obsahu vitamínu C a dalších nutričněvýznamných složek potravin. Vitamín C má významnou roli v organismu člověka a jeho příjempotravou je nezbytný. Cílem práce bylo popsat význam vitamínu C ve výživě člověkaa vypracovat přehled potravin se známým obsahem vitamínu C z dostupných zdrojů. Potéověřit změny koncentrace vitamínu C před a po tepelné úpravě u brokolice …viacAbstract:
The heat treatment causes a change in the content of vitamin C and other nutritionallyimportant food ingredients. Vitamin C plays an important role in the human body and its dietaryintake is essential. The aim of this thesis was to describe the importance of vitamin C in a humannutrition and to develop a list of foods with known vitamin C content from several availableresources. Then to verify changes …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Karolína. \textit{Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ygbzua/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Barbora Kadavá -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Vliv stresu sucha na obsah vitaminu C a antioxidačně působících látek v hlízách brambor
Karolína Hebká -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Zjištění obsahu vitamínu C ve vybraném rostlinném materiálu, porovnání vlivů různých úprav na jeho obsah
Lucie Kotlandová -
Vliv skladování na obsah vitaminu C v doplňcích stravy
Stefanie Preislerová -
Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Aneta Štěpánová
Názov
Vložil
Vložené
Práva