Marie Kedroňová
Bachelor's thesis
Výživa lidí s onemocněním celiakie
Abstract:
Bakalářská práce vymezuje onemocnění celiakie, projevy a formy tohoto onemocnění. Popisuje základní principy bezlepkové diety, dále pak otevřený a uzavřeným systém stravování v ČR Cílem bakalářské práce bylo analyzovat zastoupení bezlepkových produktů na trhu v ČR. Uvést možnosti bezlepkového stravování ve vybraných stravovacích zařízeních. Sestavit a srovnat nutričně i ekonomicky jídelní lístky, které …moreAbstract:
This bachelor's thesis analysis coeliac disease, its manifestations and forms. It describes basic principles of gluten-free diet and open and close system of food consumption in Czech Republic. One of the targets of this work is to map share of gluten-free products on Czech food market. Another goal was to list possibilities of gluten-free food consumption in selected restaurants and food chains. We …moreKeywords
celiakie bezlepková dieta bezlepkové potraviny otevřené stravování uzavřené stravování jídelní lístek nutriční hodnoty ekonomické hodnocenícoeliac disease gluten-free diet gluten-free food open system of food consumption closed system of food consumption menu nutritional value economic evaluation.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Identifier:
http://theses.cz/id/ygszva/
Thesis defence
- Date of defence: 24. 5. 2016
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bachelor programme:
Theses on a related topic
-
Social and cultural factors in food consumption. A case study of restaurants in the city of Perm
Alina Blazhina -
The Globalization of Food (the attitudes of young generation in Kazach city of Kostanay towards the origing of food)
Alina Spirina -
The impact of remittances on food security status of households of university students: the evidence from the Republic of Moldova
Tereza Šiftová -
Impact of COVID-19 on Food Consumption in Southeast Asia: Case study in Thailand
Tendeukai Manase -
Nízkosacharidové stravování u DM 2. typu
Hana RUTOVÁ -
Standardy kvality stravování osob ve výkonu trestu odnětí svobody
Andrea Černíková -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights