Výživa lidí s onemocněním celiakie – Marie Kedroňová
Marie Kedroňová
Bakalářská práce
Výživa lidí s onemocněním celiakie
Anotace:
Bakalářská práce vymezuje onemocnění celiakie, projevy a formy tohoto onemocnění. Popisuje základní principy bezlepkové diety, dále pak otevřený a uzavřeným systém stravování v ČR Cílem bakalářské práce bylo analyzovat zastoupení bezlepkových produktů na trhu v ČR. Uvést možnosti bezlepkového stravování ve vybraných stravovacích zařízeních. Sestavit a srovnat nutričně i ekonomicky jídelní lístky, které …víceAbstract:
This bachelor's thesis analysis coeliac disease, its manifestations and forms. It describes basic principles of gluten-free diet and open and close system of food consumption in Czech Republic. One of the targets of this work is to map share of gluten-free products on Czech food market. Another goal was to list possibilities of gluten-free food consumption in selected restaurants and food chains. We …víceKlíčová slova
celiakie bezlepková dieta bezlepkové potraviny otevřené stravování uzavřené stravování jídelní lístek nutriční hodnoty ekonomické hodnocenícoeliac disease gluten-free diet gluten-free food open system of food consumption closed system of food consumption menu nutritional value economic evaluation.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Identifikátor:
http://theses.cz/id/ygszva/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2016
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bakalářský studijní program:
Práce na příbuzné téma
-
Food and its social context (case study of low and high income households in Kazakhstan)
Saule Turgambayeva -
Influence of marketing and advertising on Food Industry
Anna Tsoy -
Social factors influencing food eating (comparative study of Czechia and Kyrgyzstan)
Aiza Myrzabekova -
Nízkosacharidové stravování u DM 2. typu
Hana RUTOVÁ -
Standardy kvality stravování osob ve výkonu trestu odnětí svobody
Andrea Černíková -
Obiloviny v dietním stravování
Marie Motáčková -
Nejvíc nabízené přílohy v českých restauracích a jejich výživové hodnoty
Veronika Bobková -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva