Bc. Zuzana Haasová

Master's thesis

Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek

The Ability of Biogenic Amine Production by Selected Yeast Strains
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou vybranými kmeny kvasinek (44 kmenů) získaných z ústavu Pivovarského a sladařského v Praze. Produkce biogenních aminů a polyaminů byla sledována za podmínek in vitro. Vzhledem k nedostatku studií zaměřených na produkci biogenních aminů kvasinkami byl, v rámci praktické části této práce, uskutečněn screening produkce biogenních aminů či případné …more
Abstract:
This thesis was dealing with the decarboxylase aktivity of selected yeast strains (44strains) obtained from the Institute of Brewing and Malting in Prague. Production of biogenic ami-nes and polyamines was studied under in vitro conditions. Due to the lack of studies on the production of biogenic amines by yeast was in the practical part of this thesis implemented screening for the production of biogenic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Accessible from:: 11. 5. 2016

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Haasová, Zuzana. Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology