Bc. Šárka Drdová

Master's thesis

Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek

The Influence of Tea Preparation on the Quantity of Phenolic Compounds
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá různými vlivy přípravy černého a zeleného čaje na obsah fenolických látek, které se stanovují metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V teoretické části je bližší seznámení s čajem a jeho výrobou. Podrobně jsou popsány složky čaje a jejich prospěšný účinek na lidské zdraví. V experimentální části je analyzováno 18 fenolických látek vyskytujících se v čaji vysokoúčinnou …more
Abstract:
This diploma thesis deals with different influence of black and green tea preparation on phenolic substances content. To set their content high-performance liquid chromatography was used. In the theoretical part there is more detailed description of tea and its processing and manufacturing. Precisely described are all tea compounds and its positive impact on human health. n the experimental part 18 …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2009

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2009
  • Supervisor: doc. Ing. Josef Královský, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Drdová, Šárka. Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická