Štěpán Tesařík

Bakalářská práce

Kvalitativní a senzorické porovnání vín vyrobených v sudech s různým původem dřeva

Qualitative and sensory comparison of wines made in barrels from different types of wood
Anotace:
Tato práce se zabývá rozdílnými vlastnostmi dřeva s různým původem ve vztahu k ovlivnění vína. Porovnává se rozdíl mezi druhy dřeva a jejich kombinacemi, ovlivnění vína po chemické stránce, vliv na senzorický vjem a vhodnost pro dosažení určitého stylu vína. V literární části jsou popsány druhy dřeva používané ve vinařství, složení dřeva, výroba sudů, procesy při výrobě barrique sudů a jejich vliv …více
Abstract:
This paper deals with different wood properties of different origins in relation to the influence of wine. The difference between the types of wood and their combinations is compared, the impact on wine on the chemical side, the sensory effect and the suitability to achieve a certain style of wine.In the literary part are described the types of wood used in viticulture, composition of wood, production …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství