Štěpán Tesařík

Bachelor's thesis

Kvalitativní a senzorické porovnání vín vyrobených v sudech s různým původem dřeva

Qualitative and sensory comparison of wines made in barrels from different types of wood
Abstract:
Tato práce se zabývá rozdílnými vlastnostmi dřeva s různým původem ve vztahu k ovlivnění vína. Porovnává se rozdíl mezi druhy dřeva a jejich kombinacemi, ovlivnění vína po chemické stránce, vliv na senzorický vjem a vhodnost pro dosažení určitého stylu vína. V literární části jsou popsány druhy dřeva používané ve vinařství, složení dřeva, výroba sudů, procesy při výrobě barrique sudů a jejich vliv …more
Abstract:
This paper deals with different wood properties of different origins in relation to the influence of wine. The difference between the types of wood and their combinations is compared, the impact on wine on the chemical side, the sensory effect and the suitability to achieve a certain style of wine.In the literary part are described the types of wood used in viticulture, composition of wood, production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture