Vylepšení dietetických vlastností pečiva přídavkem vloček – Ing. Veronika Havránková
Ing. Veronika Havránková
Master's thesis
Vylepšení dietetických vlastností pečiva přídavkem vloček
Improving the dietary properties of pastries by adding flakes
Abstract:
Diplomová práce měla za cíl navrhnout dvě receptury s použitím ovesných a žitných vloček vlastní výroby a vyrobit jemné pečivo - muffiny. V první receptuře byla použita pouze pšeničná mouka, ve druhé byl přídavek 20 % celozrnné žitné mouky. Vločky byly přidány do obou receptur v množství 5 %, 7 %, 9 % a 11 %. Celkem bylo upečeno 18 vzorků, přičemž každá základní receptura měla kontrolní vzorek bez …moreAbstract:
This diploma thesis´ target was to propose two new recipes using home made oat and rye flakes and to produce mild pastry - muffins. The first recipe contained wheat flour only and into the second recipe 20 % wholegrain rye flour was added. The flakes were added into the both recipes in the amount of 5 %, 7 %, 9 % and 11 %. 18 samples were baked in total and for eachoriginal recipe one control sample …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Hodnocení a výroba různých druhů vloček
Veronika Havránková