Ing. Veronika Havránková

Master's thesis

Vylepšení dietetických vlastností pečiva přídavkem vloček

Improving the dietary properties of pastries by adding flakes
Anotácia:
Diplomová práce měla za cíl navrhnout dvě receptury s použitím ovesných a žitných vloček vlastní výroby a vyrobit jemné pečivo - muffiny. V první receptuře byla použita pouze pšeničná mouka, ve druhé byl přídavek 20 % celozrnné žitné mouky. Vločky byly přidány do obou receptur v množství 5 %, 7 %, 9 % a 11 %. Celkem bylo upečeno 18 vzorků, přičemž každá základní receptura měla kontrolní vzorek bez …viac
Abstract:
This diploma thesis´ target was to propose two new recipes using home made oat and rye flakes and to produce mild pastry - muffins. The first recipe contained wheat flour only and into the second recipe 20 % wholegrain rye flour was added. The flakes were added into the both recipes in the amount of 5 %, 7 %, 9 % and 11 %. 18 samples were baked in total and for eachoriginal recipe one control sample …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology

Práce na příbuzné téma