Ing. Veronika Havránková

Diplomová práce

Vylepšení dietetických vlastností pečiva přídavkem vloček

Improving the dietary properties of pastries by adding flakes
Anotace:
Diplomová práce měla za cíl navrhnout dvě receptury s použitím ovesných a žitných vloček vlastní výroby a vyrobit jemné pečivo - muffiny. V první receptuře byla použita pouze pšeničná mouka, ve druhé byl přídavek 20 % celozrnné žitné mouky. Vločky byly přidány do obou receptur v množství 5 %, 7 %, 9 % a 11 %. Celkem bylo upečeno 18 vzorků, přičemž každá základní receptura měla kontrolní vzorek bez …více
Abstract:
This diploma thesis´ target was to propose two new recipes using home made oat and rye flakes and to produce mild pastry - muffins. The first recipe contained wheat flour only and into the second recipe 20 % wholegrain rye flour was added. The flakes were added into the both recipes in the amount of 5 %, 7 %, 9 % and 11 %. 18 samples were baked in total and for eachoriginal recipe one control sample …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie

Práce na příbuzné téma