Využití NIR spektrometrie k hodnocení kvality mlékárenských výrobků. – Adéla Krumplová
Adéla Krumplová
Bachelor's thesis
Využití NIR spektrometrie k hodnocení kvality mlékárenských výrobků.
Application of NIR spectroscopy for quality control od dairy products
Abstract:
Tato práce je zaměřena na využití NIR spektrometrie pro kontrolu kvality mlékárenských výrobků. Popisuje princip měření, měřící techniku a způsoby vyhodnocování naměřených spekter. V následující části je popsána legislativa, pro kontrolu kvality mlékárenských výrobků. Dále je zde zpracovaný literární přehled o využití NIR spektrometrie pro stanovení mléka a mlékárenských výrobků z hlediska analýzy …moreAbstract:
This thesis is focused on the use of NIR spectroscopy for quality control of dairy products.It describes the measuring principle, measuring equipment and methods for evaluation of measured spectra. The following section describes the legislation, quality control of dairy products. There is also treated review of literature on the use of NIR spectroscopy for the determination of milk and dairy products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu formaldehydu v dřevotřískových a dřevovláknitých deskách pomocí NIR spektrometrie
Tereza Adamová -
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights