Eliška Zavřelová

Bakalářská práce

Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu

Polyphenol composition of wine and possibilities of its influencing
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá polyfenolickým složením vína. Popisuje, do jakých skupin se fenolické látky rozdělují a stručně jednotlivé fenoly charakterizuje. V další části se práce zabývá enologickými operacemi, jenž ovlivňují obsah polyfenolů ve víně. Každá z těchto operací obsahuje souhrnný popis a princip, co při výrobě vína způsobuje. Jsou zde popsány různé způsoby macerace, vliv kyslíku a …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the polyphenolic composition of wine. It describes the groups into which phenolic substances are divided and briefly characterizes the individual phenols. The next part deals with oenological operations that affect the content of polyphenols in wine. Each of these operations contains a summary description and principle, what it causes in wine production. There are described …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma