Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu – Eliška Zavřelová
Eliška Zavřelová
Bachelor's thesis
Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu
Polyphenol composition of wine and possibilities of its influencing
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá polyfenolickým složením vína. Popisuje, do jakých skupin se fenolické látky rozdělují a stručně jednotlivé fenoly charakterizuje. V další části se práce zabývá enologickými operacemi, jenž ovlivňují obsah polyfenolů ve víně. Každá z těchto operací obsahuje souhrnný popis a princip, co při výrobě vína způsobuje. Jsou zde popsány různé způsoby macerace, vliv kyslíku a …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the polyphenolic composition of wine. It describes the groups into which phenolic substances are divided and briefly characterizes the individual phenols. The next part deals with oenological operations that affect the content of polyphenols in wine. Each of these operations contains a summary description and principle, what it causes in wine production. There are described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Cirkulární ekonomika ve vinařství (se zaměřením na odpad)
Klára Klíčníková -
Life cycle assesment ve vinařství
Agáta Holánková -
Odpady ve výrobě nápojů, využití, odstraňování
Marek ŠVAJDA