Eliška Zavřelová

Bachelor's thesis

Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu

Polyphenol composition of wine and possibilities of its influencing
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá polyfenolickým složením vína. Popisuje, do jakých skupin se fenolické látky rozdělují a stručně jednotlivé fenoly charakterizuje. V další části se práce zabývá enologickými operacemi, jenž ovlivňují obsah polyfenolů ve víně. Každá z těchto operací obsahuje souhrnný popis a princip, co při výrobě vína způsobuje. Jsou zde popsány různé způsoby macerace, vliv kyslíku a …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the polyphenolic composition of wine. It describes the groups into which phenolic substances are divided and briefly characterizes the individual phenols. The next part deals with oenological operations that affect the content of polyphenols in wine. Each of these operations contains a summary description and principle, what it causes in wine production. There are described …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic