Nutričně významné složky čaje – Bc. Martina Krulíková
Bc. Martina Krulíková
Bakalářská práce
Nutričně významné složky čaje
Nutritionally important components of tea
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá nutričně významnými složkami čaje. Teoretická část popisuje základní informace o čaji, jeho výrobě, dělení a přípravě, dále se věnuje chemickému složení a konkrétním skupinám benefitních látek, u kterých shrnuje základní informace, porovnává jejich obsahy v různých čajích a posuzuje jejich význam při běžné konzumaci. Praktická část hodnotí obsahy nutričně důležitých …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with nutritionally important components of tea. The theoretical part describes the basics of tea, its production, and preparation. It also describes the chemical composition of tea infusions and the main beneficial substances it contains. Their specifics and contents in different kinds of tea are discussed as well as their intake from common consumption of tea. In the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2020
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/yqwhv/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2020
- Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přípravy čajového nálevu na obsah vybraných prvků
Alena Zbytovská -
Analýza obsahu rtuti v čajovém nálevu z třezalky tečkované (Hypericum perforatum)
Karolína Grégrová -
Stanovení biodostupných forem kovů v čajovém nálevu z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Marie Hájková -
Využití biocharu jako sorbentu ke snížení transportu olova a zinku půdním profilem v kontaminované oblasti Příbramska
Ondřej Nedvěd