Ovlivnění kvality píce při pěstování víceletých pícnin na orné půdě – Ondřej Baláš
Ondřej Baláš
Bachelor's thesis
Ovlivnění kvality píce při pěstování víceletých pícnin na orné půdě
Factors affecting forage quality of perennial forage crops on arable land
Abstract:
Bakalářská práce se věnuje popisu technologií pro pěstování nejčastěji využívaných druhů víceletých pícnin na orné půdě v podmínkách České republiky se zaměřením na jejich dopady na výslednou kvalitu sklízené píce. Cílem bylo především poskytnout poznatky o možnostech ovlivnění kvality sklízené píce využitelných v zemědělské praxi. V úvodu práce je popsán význam víceletých pícnin v zemědělské soustavě …moreAbstract:
The bachelor's thesis deals with the description of technologies used for growing the most frequently used types of perennial forage crops on arable land in the conditions of the Czech Republic, with a focus on their impact on the resulting quality of harvested forage. The aim was primarily to provide knowledge about the possibilities of influencing the quality of harvested fodder that can be used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Josef Hakl, Ph.D.
- Reader: Martin Pisarčik, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BALÁŠ, Ondřej. \textit{Ovlivnění kvality píce při pěstování víceletých pícnin na orné půdě}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/yk19zu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Crop Production
Theses on a related topic
-
Hodnocení kvality konzervované objemné píce při různých způsobech konzervace a skladování.
Lenka KODADOVÁ -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
Vliv povrchové aplikace hnoje a přísevů jetelovin na produkci a kvalitu píce na Vojšických loukách
Martin Kočíb
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights