Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.) – Michaela KOTAŠKOVÁ
Michaela KOTAŠKOVÁ
Bachelor's thesis
Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.)
Evaluation of cultivar variation in the protein component of soybean (\kur{Glycine max} L.)
Abstract:
Sója luštinatá je vysoce konzumovaná luštěnina. Pro svůj bohatý obsah bílkovin se používá jak v řadě potravinářských výrobků, tak i pro krmivářské účely. Tato bakalářská práce se zaměřuje na základní charakteristiku sóji luštinaté (Glycine max L.). Teoretická část se zabývá popisem sóji. Dále jsou zde uvedeny odrůdy vhodné pro pěstování v ČR a chemické složení semen sóji luštinaté. Práce se také zabývá …moreAbstract:
Soybean is a highly consumed legume. Due to its rich protein contentitis used in a number of food products as well as for animal feed purposes. This bachelor thesis focuses on the basic characteristics of soybean (Glycine max L.). The theoretical part deals with the description of soybean. There are also listed the varieties suitable for cultivation in the Czech Republic and the chemical composition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOTAŠKOVÁ, Michaela. \textit{Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.)}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/yknve0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOTAŠKOVÁ, Michaela. Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.). České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyBachelor programme / field:
Agriculture / Agriculture
Theses on a related topic
-
Texturní charakteristiky sójových bílkovin
Jakub Masič
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights