Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.) – Michaela KOTAŠKOVÁ
Michaela KOTAŠKOVÁ
Bakalářská práce
Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.)
Evaluation of cultivar variation in the protein component of soybean (\kur{Glycine max} L.)
Anotace:
Sója luštinatá je vysoce konzumovaná luštěnina. Pro svůj bohatý obsah bílkovin se používá jak v řadě potravinářských výrobků, tak i pro krmivářské účely. Tato bakalářská práce se zaměřuje na základní charakteristiku sóji luštinaté (Glycine max L.). Teoretická část se zabývá popisem sóji. Dále jsou zde uvedeny odrůdy vhodné pro pěstování v ČR a chemické složení semen sóji luštinaté. Práce se také zabývá …víceAbstract:
Soybean is a highly consumed legume. Due to its rich protein contentitis used in a number of food products as well as for animal feed purposes. This bachelor thesis focuses on the basic characteristics of soybean (Glycine max L.). The theoretical part deals with the description of soybean. There are also listed the varieties suitable for cultivation in the Czech Republic and the chemical composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOTAŠKOVÁ, Michaela. \textit{Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.)}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/yknve0/.
Jak správně citovat práci
KOTAŠKOVÁ, Michaela. Hodnocení odrůdové variability bílkovinné složky sóji luštinaté (Glycine max L.). České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Prvovýroba
Práce na příbuzné téma
-
Texturní charakteristiky sójových bílkovin
Jakub Masič
Název
Vložil
Vloženo
Práva