Bc. Martina Matyášová

Diplomová práce

Kryomacerace v technologii bílých vín

White wine kryomaceration technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá kryomacerací a výrobou vín pomocí kryotechnologie. Zkoumá rozdíly v látkovém složením u vín vyrobených klasickou metodou a vín u kterých byla použita macerace za velmi nízkých teplot. V první části mé práce se obeznámíme s látkovým složením hroznů, poté se seznámíme s kryomacerací a jakými způsoby ji můžeme provádět. V části experimentální jsou prvně popsány všechny tři odrůdy …více
Abstract:
This Diploma thesis deals with kryomaceration and wine production using kryotechnology. The thesis examines the differences between molar composition of wines produced by classic method and wines produced by kryomaceration technology using very low temperatures of maceration. The first part of my thesis introduces molar composition of grapes and kryomaceration saying which ways are possible to use …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií