Hodnocení technologických vlastností u vysoce vyzrálého hovězího masa – Bc. Eva Beranová
Bc. Eva Beranová
Diplomová práce
Hodnocení technologických vlastností u vysoce vyzrálého hovězího masa
Evaluation of technological properties of high-matured beef
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na hmotnostní ztráty, které vznikají v průběhu zrání hovězího masa jak mokrou tak suchou cestou. U obou typů zrání byly hodnoceny hmotnostní ztráty z vybraných partií hovězího masa v závislosti na délce zrání, věku, plemeni a pohlaví zvířat. Z ekonomického hlediska jsou hmotnostní ztráty v průběhu zrání významným ukazatelem.Abstract:
Diploma thesis deals with a weight loss that occures during the process of beef aging in wet and dry way. With both types the weight loss was rated according to the aging length, age, breed and sex of animals. The weight loss during the aging of meat is an important index from the economical point of view.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Beranová, Eva. Hodnocení technologických vlastností u vysoce vyzrálého hovězího masa. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv způsobu tepelné úpravy na hmotnostní ztráty a senzorickou jakost masa.
Ivana NAVRÁTILOVÁ -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Využití nových technologií pro zrání hovězího masa
Pavel Hoňka -
Jakostní charakteristiky hovězího výsekového masa a jeho kulinární upotřebení
Klaudie Karafiátová -
Zrání masa a jeho využití v gastronomii
Dominik Nováček -
Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat
Ondřej Vicenec -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Kateřina JANOUŠKOVÁ