Tran Thuy An NGO

Bachelor's thesis

Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla

Ways of preventing food waste in Vietnamese culture from the perspective of food anthropology
Abstract:
Tento výzkum zkoumal, jak vietnamská komunita v České republice minimalizuje plýtvání potravinami, a to prostřednictvím antropologických metod, jako jsou neformální rozhovory, polostrukturované rozhovory a zúčastněné pozorování. Studie odhalila, že úcta k jídlu a pohostinnost jsou ve vietnamské kultuře hluboce zakořeněné, předávané z generace na generaci a posílené historickými zkušenostmi, jako je …more
Abstract:
This research explored how the Vietnamese community in the Czech Republic minimizes food waste through anthropological methods such as informal interviews, semi-structured interviews, and participant observation. The study revealed that respect for food and hospitality are deeply ingrained in Vietnamese culture, passed down through generations and reinforced by historical experiences like famine. This …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Gabriela Fatková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

NGO, Tran Thuy An. Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla. Plzeň, 2024. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/