Tran Thuy An NGO

Bakalářská práce

Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla

Ways of preventing food waste in Vietnamese culture from the perspective of food anthropology
Anotace:
Tento výzkum zkoumal, jak vietnamská komunita v České republice minimalizuje plýtvání potravinami, a to prostřednictvím antropologických metod, jako jsou neformální rozhovory, polostrukturované rozhovory a zúčastněné pozorování. Studie odhalila, že úcta k jídlu a pohostinnost jsou ve vietnamské kultuře hluboce zakořeněné, předávané z generace na generaci a posílené historickými zkušenostmi, jako je …více
Abstract:
This research explored how the Vietnamese community in the Czech Republic minimizes food waste through anthropological methods such as informal interviews, semi-structured interviews, and participant observation. The study revealed that respect for food and hospitality are deeply ingrained in Vietnamese culture, passed down through generations and reinforced by historical experiences like famine. This …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Gabriela Fatková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NGO, Tran Thuy An. Způsoby zabraňující plýtvání jídlem ve vietnamské kultuře z hlediska antropologie jídla. Plzeň, 2024. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/