Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek – Martina JONÁŠOVÁ
Martina JONÁŠOVÁ
Bachelor's thesis
Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek
Characteristics of Brassica Vegetables from the View of Significant Nutritional Substances
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy košťálové zeleniny (brokoli-ce, květák, zelí, kapusta, kedluben). Byly popsány obecné požadavky těchto plodin na pěstování, chemické složení a význam této zeleniny ve výživě člověka. Následně byly jed-notlivé druhy košťálové zeleniny charakterizovány z hlediska obsahu základních a esenciál-ních živin a dalších významných látek, zejména z …moreAbstract:
The aim of this thesis was to characterize particular types of Brassica vegetables (broccoli, cauliflower, cabbage, kale and kohlrabi). General requirements of these crops cultivation, chemical composition and the importance of these vegetables in human nutrition have been described. Subsequently, individual species of Brassica vegetables were characterized in terms of basic and essential nutrient …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JONÁŠOVÁ, Martina. \textit{Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/ymq32t/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JONÁŠOVÁ, Martina. Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.