Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs – DORCAS ODUNAYO OSHO
DORCAS ODUNAYO OSHO
Diplomová práce
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
Abstract:
This study was conducted to examine the effect of different drying methods on the volatile components of selected spices which include parsley, sage, basil, rosemary, ginger, and thyme. The volatiles were extracted with a Soxhlet extractor and subsequently analyzed using gas chromatography with mass detection. The result revealed that commercial parsley contained 76.48 % apiol while parsley dried at …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Klára Urbanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OSHO, DORCAS ODUNAYO. \textit{Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ynacg2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program:
Agri-food Systems and Rural Development
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Chemical analysis of oregano (Origanum vulgare) essential oil
Nela Kotrčová -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of essential oils from lemon balm (Melissa officinalis)
Kseniia Zaikova -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Izolace silic hřebíčku a skořice dostupné na českém trhu a jejich stanovení metodou GC-MS a HS-GC-MS
Jana Mátlová -
Analysis of hydroxy fatty acids using GC-EI-MS and HPLC-ESI-MS
Johannes GRAHAMMER
Název
Vložil
Vloženo
Práva