Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka – Bc. Monika MIKULÁŠOVÁ
Bc. Monika MIKULÁŠOVÁ
Diplomová práce
Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka
Usage of Meat Substitutes Made of Soy in Nutrition
Anotace:
Cílem diplomové práce je seznámení s luštěninou sójou. Teoretická část pojednává o taxonomickém zařazení, charakteristice, historii, podmínkách pěstování a chemickém složení. Dále jsou popsány výrobky ze sóji, sójové náhražky masa a vliv konzumace těchto výrobků na zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na analýzu tržní sítě a senzorickou analýzu organoleptických vlastností sójových náhražek masa …víceAbstract:
The goal of the thesis is introduction to legume ? soy. The theoretical part deals with the taxonomic rank, characteristics, history, growing conditions and chemical structure. It is followed by description of soy products, soy alternatives for meat and the influence of consumption of these on human health. The practical part is focused on market network analysis and sensory analysis of organoleptic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MIKULÁŠOVÁ, Monika. Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku
Simona ŘEZÁČOVÁ -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Jakostní markery strojně odděleného masa
Ivana ČERVINKOVÁ