Monika Bačíková

Bachelor's thesis

Hydrofilní vitaminy v lidské výživě

Hydrophilic vitamins in human nutrition
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku hydrofilních vitaminů, tedy vitaminů rozpustných ve vodě. Pojednává o jejich historii, struktuře, vlastnostech a biochemických funkcích, které jsou důležité pro pochopení problematiky vitaminů. Práce se také zabývá výskytem daných vitaminů v potravinách, doporučenými denními dávkami a projevy nedostatku, které způsobují zdravotní potíže a tím narušují …more
Abstract:
The bachelor thesis is focused on the characteristics of hydrophilic vitamins, ie watersoluble vitamins. It discusses their history, structure, properties, and biochemical functions that are important for understanding the issue of vitamins. The thesis also deals with the occurrence of these vitamins in food, the recommended daily allowances, and manifestations of deficiency, which cause health problems …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.