Hydrofilní vitaminy v lidské výživě – Monika Bačíková
Monika Bačíková
Bakalářská práce
Hydrofilní vitaminy v lidské výživě
Hydrophilic vitamins in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku hydrofilních vitaminů, tedy vitaminů rozpustných ve vodě. Pojednává o jejich historii, struktuře, vlastnostech a biochemických funkcích, které jsou důležité pro pochopení problematiky vitaminů. Práce se také zabývá výskytem daných vitaminů v potravinách, doporučenými denními dávkami a projevy nedostatku, které způsobují zdravotní potíže a tím narušují …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on the characteristics of hydrophilic vitamins, ie watersoluble vitamins. It discusses their history, structure, properties, and biochemical functions that are important for understanding the issue of vitamins. The thesis also deals with the occurrence of these vitamins in food, the recommended daily allowances, and manifestations of deficiency, which cause health problems …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.