Sladká vína v České republice a zahraničí – Marie Jelínková
Marie Jelínková
Bakalářská práce
Sladká vína v České republice a zahraničí
Sweet wines in the Czech Republic and abroad
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává nejen o komplexním přehledu sladkých vín z České republiky, ale i o sladkých vínech, kterými se proslavili zahraniční státy. Nejprve je popsáno základní rozdělení vín dle jakosti a obsahu cukru. Dále se zaměřuje na historický vinařský vývoj, popis jednotlivých oblastí, technologií výroby a jsou zde zmíněné i hlavní odrůdy, ze kterých se tato vína vyrábí. Závěrem je senzoricky …víceAbstract:
This bachelor thesis deals not only with a comprehensive overview of sweet wines from the Czech Republic but also foreign countries which are famous for their sweet wines. First is described the basic division of wines according to quality and sugar content. It also focuses on the historical wine development, description of individual areas, production technologies and the main varieties from which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Klára Chvalinová
- Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Tokajská vína
Zuzana HAASOVÁ -
Zhodnocení a prezentace slovenských vín se zaměřením na Tokajskou oblast
Michaela Relovská -
Porovnánie metód senzorického hodnotenia pri párování dezertov a sladkých vín
Samuel Lazor