Vliv stresu suchem/vlhkem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) – Bc. Vendula Tomčová
Bc. Vendula Tomčová
Diplomová práce
Vliv stresu suchem/vlhkem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.)
Effects of drought/water stress on glycoalkaloids content in potato tubers (Solanum tuberosum L.)
Anotace:
Brambory jsou třetí nejvíce pěstouvanou plodinou na světě. Jejich nutriční složení přispívá k výživě obyvatel celého světa. V mnoha rozvojových zemích jsou primární součástí obživy i příjmů. Jsou ceněny pro svůj obsah vitaminu C, draslíku i proteinů. Nelze zanedbat také jejich význam v průmyslové výrobě krmiv, škrobu nebo alkoholu. Tato diplomová práce je zaměřena na antinutriční látky obsažené v rostlinách …víceAbstract:
Potatoes are the third most cultivated crop in the world. Their nutritional composition contributes to the diets of people around the world. In many developing countries, they are the primary component both of nutrition and income. Potato is valued for its vitamin C, potassium and protein content. The importance in industrial feed, starch and alcohol production is rather notable as well. This diploma …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOMČOVÁ, Vendula. \textit{Vliv stresu suchem/vlhkem na obsah glykoalkaloidů hlíz brambor (Solanum tuberosum L.)}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/yobjrn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Aklimační reakce lilku bramboru (Solanum tuberosum L.) při převodu z in vitro kultivace do nesterilních podmínek
Zuzana Havlíčková -
Souvislost obsahu prolinu v hlízách ve vztahu k vodou stresovaným rostlinám bramboru ( Solanum tuberosum L.)
Žaneta Čejková -
Efekt aplikace stimulačních látek při vodním stresu u brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří Krucký -
Význam odrůdy v utváření produkčních parametrů konzumních brambor (Solanum tuberosum L.)
Jonáš ŠPLÍCHAL -
Faktory indukce tvorby hlíz lilku bramboru (Solanum tuberosum L.) v in vitro podmínkách
Jana Kůrková -
Vliv stresu suchem na obsah karotenoidů bramborových hlíz (Solanum tuberosum L.)
Kamila Portová -
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Eva ŠVEHLOVÁ -
Interakcia fytohormónov a vonkajších faktorov v dormancii hľúz ľuľka zemiakového (Solanum tuberosum L.) odvodených v explantátové kulture
Roman Maco
Název
Vložil
Vloženo
Práva