Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium – Bc. Zuzana Svobodová
Bc. Zuzana Svobodová
Master's thesis
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium
Factors Influencing the Ability of Bifidobacterium to Form Biogenic Amines
Abstract:
Tato práce byla zaměřena na prozkoumání dekarboxylasové aktivity probiotických bakterií. Dekarboxylasová aktivita kmenů rodu Bifidobacterium byla sledována za působení různých faktorů vnějšího prostředí (pH, NaCl a laktosa). Produkce biogenních aminů z aminokyselin (tyrosinu, ornitinu, argininu, lysinu) byla analyzována pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Kmen B. animalis subsp. lactis CCDM …moreAbstract:
This work was focused on the exploration decarboxylase activity of probiotic bacteria. Decarboxylase activity of Bifidobacterium strains was tested. The effect of selected environmental factors (pH, NaCl and lactose) on the decarboxylase aktivity of bifidobacteria was monitored too. The production of biogenic amines from amino acids (tyrosine, ornithine, arginine, lysine) was analysed by high performance …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVOBODOVÁ, Zuzana. \textit{Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/yorm04/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Svobodová, Zuzana. Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující produkci kyselin a rozpouštědel u bakterie Clostridium beijerinckii
Ondřej Kyselý -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Faktory ovlivňující ekonomiku chovu ovcí zaměřených na masnou produkci na Bruntálsku
Tereza Hammerová -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií
Veronika GAJAROVÁ -
Faktory ovlivňující produkci medu
Libor POLČÁK -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky
Khatantuul PUREVDORJ -
Faktory ovlivňující produkci mléka
Eliška FUKSOVÁ