Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium – Bc. Zuzana Svobodová
Bc. Zuzana Svobodová
Diplomová práce
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium
Factors Influencing the Ability of Bifidobacterium to Form Biogenic Amines
Anotace:
Tato práce byla zaměřena na prozkoumání dekarboxylasové aktivity probiotických bakterií. Dekarboxylasová aktivita kmenů rodu Bifidobacterium byla sledována za působení různých faktorů vnějšího prostředí (pH, NaCl a laktosa). Produkce biogenních aminů z aminokyselin (tyrosinu, ornitinu, argininu, lysinu) byla analyzována pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Kmen B. animalis subsp. lactis CCDM …víceAbstract:
This work was focused on the exploration decarboxylase activity of probiotic bacteria. Decarboxylase activity of Bifidobacterium strains was tested. The effect of selected environmental factors (pH, NaCl and lactose) on the decarboxylase aktivity of bifidobacteria was monitored too. The production of biogenic amines from amino acids (tyrosine, ornithine, arginine, lysine) was analysed by high performance …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Svobodová, Zuzana. Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující produkci kyselin a rozpouštědel u bakterie Clostridium beijerinckii
Ondřej Kyselý -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Faktory ovlivňující ekonomiku chovu ovcí zaměřených na masnou produkci na Bruntálsku
Tereza Hammerová -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií
Veronika GAJAROVÁ -
Faktory ovlivňující produkci medu
Libor POLČÁK -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky
Khatantuul PUREVDORJ -
Faktory ovlivňující produkci mléka
Eliška FUKSOVÁ