Bc. Tereza Ćmielová

Master's thesis

Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín

Physico-chemical Characteristics of Still Wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením fyzikálně-chemických charakteristik tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Teoretická část popisuje révu vinnou jako hlavní surovinu pro výrobu vína, vinařské oblasti Čech a Moravy a na nich pěstované odrůdy, technologii výroby vína a fyzikálně-chemické vlastnosti tichých vín. Praktická část zahrnuje specifikaci vzorků tichých vín a …more
Abstract:
The diploma thesis deals with the determination of physicochemical properties of still wines according to methods of the Organisation of Vine and Wine (OIV). The theoretical part describes vine as a major raw material for wine producing, introduces the main wine-growing region of Bohemia and Moravia and types of wine grapes cultivated there, and finally describes wine production technology and physicochemical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2018

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ćmielová, Tereza. Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology