Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín – Bc. Tereza Ćmielová
Bc. Tereza Ćmielová
Master's thesis
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Physico-chemical Characteristics of Still Wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením fyzikálně-chemických charakteristik tichých vín dle metod Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Teoretická část popisuje révu vinnou jako hlavní surovinu pro výrobu vína, vinařské oblasti Čech a Moravy a na nich pěstované odrůdy, technologii výroby vína a fyzikálně-chemické vlastnosti tichých vín. Praktická část zahrnuje specifikaci vzorků tichých vín a …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the determination of physicochemical properties of still wines according to methods of the Organisation of Vine and Wine (OIV). The theoretical part describes vine as a major raw material for wine producing, introduces the main wine-growing region of Bohemia and Moravia and types of wine grapes cultivated there, and finally describes wine production technology and physicochemical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ćmielová, Tereza. Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Charakteristika vybraných odrůd tichých vín
Jana Hupková -
Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Monika Dvořáková -
Klady a zápory při konzumaci vína
Veronika Truncová -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích
Klára Hlavsová