Mgr. Ing. Martina Petrjánošová

Bakalářská práce

Látky vázající oxid siřičitý ve víně

The compounds binding sulfur dioxide in wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje popisu charakteristiky oxidu siřičitého, jeho vlastností, vlivu na organoleptické vlastnosti a jeho používání s ohledem na zdraví člověka. Kromě oxidu siřičitého se práce zabývá i látkami, které jej ve víně váží, jedná se např. o acetaldehyd, ketonové kyseliny – kyselinu pyrohroznovou a kyselinu 2-oxoglutarovou aj. Popisuje, jaký má vliv síření na vzniku těchto látek …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the description of the characteristics of sulfur dioxide, its properties, influence on organoleptic properties and its use with respect to human health. In addition to sulfur dioxide, the work also deals with substances that bind it in wine, such as acetaldehyde, ketonic acids - pyruvic acid and acid 2-oxoglutar et al. Describes the effect of sulfur on the formation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta