Látky vázající oxid siřičitý ve víně – Mgr. Ing. Martina Petrjánošová
Mgr. Ing. Martina Petrjánošová
Bakalářská práce
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
The compounds binding sulfur dioxide in wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje popisu charakteristiky oxidu siřičitého, jeho vlastností, vlivu na organoleptické vlastnosti a jeho používání s ohledem na zdraví člověka. Kromě oxidu siřičitého se práce zabývá i látkami, které jej ve víně váží, jedná se např. o acetaldehyd, ketonové kyseliny – kyselinu pyrohroznovou a kyselinu 2-oxoglutarovou aj. Popisuje, jaký má vliv síření na vzniku těchto látek …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the description of the characteristics of sulfur dioxide, its properties, influence on organoleptic properties and its use with respect to human health. In addition to sulfur dioxide, the work also deals with substances that bind it in wine, such as acetaldehyde, ketonic acids - pyruvic acid and acid 2-oxoglutar et al. Describes the effect of sulfur on the formation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Pavel Zálešák -
Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí
Huong Thu Leová -
Britská detektivní fikce: Srovnání detektivů Sira Arthura Conana Doyla a Agathy Christie
Kateřina KOZMÍKOVÁ