Riziko přenosu infekce jako nežádoucí účinek nutriční terapie – Bc. Iveta Klabenešová
Bc. Iveta Klabenešová
Bakalářská práce
Riziko přenosu infekce jako nežádoucí účinek nutriční terapie
The risk of transmission of infection as an adverse effect of nutritional therapy
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o otázkách bezpečnosti enterální výživy v rámci nutriční terapie. Krátce pojednává o dietním systému, který je jedním z nástrojů nutriční terapie, a o skutečnosti, že potraviny či pokrm může být za určitých okolností zdrojem tzv. alimentárního onemocnění. Dále bakalářská práce krátce popisuje enterální výživu: způsoby aplikace enterální výživy, indikace kontraindikace …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the problematic of the enteral tube feeding within the nutrition therapy. It shortly describes the dietary system, one of the nutrition therapy tools, and the fact that foodstuff or the meal can be in certain circumstances the source of the so-called alimentary ailment. It also gives a short description of the enteral tube feeding: the ways of its application, indications …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/e0ke1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2014
- Vedoucí: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Oponent: MUDr. Marie Kolářová, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách
Annemarie Svozilová -
Izolace a analýza DNA se zaměřením na mikroorganismy důležité v potravinářství
Michaela Čutová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Využití systému ? Biolog ? pro identifikaci mikroorganismů vyskytujících se v potravinách
Veronika MICHNÁ -
Mikroorganismy významné v technologii výroby piva
Zbyněk Zemánek -
Problematika legislativy v oblasti pathogenních mikroorganismů v potravinách
Anna TOMANCOVÁ -
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
Jarmila Šuláková