Bc. Tereza Hrozová

Master's thesis

Hodnocení pěnotvorných schopností vaječných hmot různých typů

Evaluation of foaming abilities of egg products of various types
Abstract:
Diplomová práce se zabývala stanovením indexu šlehatelnosti a indexu trvanlivosti pěn po 30 a 60 min u různých druhů skořápkových vajec a vaječných hmot. Ze skořápkových vajec vykazovala vejce obohacená o vitamin D nejlepší pěnotvorné vlastnosti. Index šlehatelnosti bílků různých druhů se pohyboval v rozmezí 476,67 – 520,00 %, index trvanlivosti pěn po 30 min v rozmezí 425,33 – 481,89 % a po 60 min …more
Abstract:
The diploma thesis has dealt with the determination of the index of whipping and the index of durability of foams after 30 and 60 minutes for various types of shell eggs and egg products. Of shell eggs, eggs enriched with vitamin D have showed the best foaming properties. The whipping index of albumen from various species of eggs has reached from 476.67 to 520.00%. The durability index of foams has …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety